Gymnasial vuxenutbildning

Gymnasial vuxenutbildning är till för dig som vill kunna studera på högskolan, vill komplettera tidigare betyg eller förbättra dina kunskaper i ett eller flera ämnen.

Porträtt av en kvinna med skolböcker.

Numera är det din rättighet att gå en gymnasial vuxenutbildning för att bli behörig till högskola eller yrkeshögskola. Rätten omfattar utbildningar för att få:

  • Grundläggande behörighet till högskoleutbildning på grundnivå för nybörjare
  • En eller flera särskilda behörigheter till högskoleutbildning på grundnivå för nybörjare
  • Grundläggande behörighet till yrkeshögskola
  • En eller flera särskilda kunskaper för utbildning på yrkeshögskola.

Du kan läsa in en eller flera behörigheter och/eller särskilda kunskaper, men bara en i taget. Innan du kan läsa in särskild behörighet eller särskilda kunskaper, behöver du ha läst in grundläggande kunskaper.

Stor flexibilitet

Vi gör tillsammans upp din studieplan utifrån dina önskemål. Genom möjlighet till distansundervisning gkan du själv bestämma när och var du vill studera. Vi har flexibelt intag på de flesta av våra kurser. Det betyder att du kan börja när du vill under året. Du kan läsa på heltid, deltid eller enstaka ämnen på din fritid. Vi erbjuder de flesta gymnasiekurser.

Saknar du slutbetyg från gymnasiet?

Regeringen har beslutat om en förordningsändring som innebär att slutbetyg från gymnasial vuxenutbildning får utfärdas fram till och med den 1 juli 2020.

Har du ett så kallat Samlat betygsdokument är det viktigt att du kontaktar oss för att se till att du får tillgodoräkna dig dina tidigare studier.

Senast uppdaterad: 22 juni 2020