Barn- och ungdomskultur

Gratis barnbio och barnteater är ett par av de kulturaktiviteter som vi gör för barn och unga i kommunen. Som ung kulturutövare kan du också söka bidrag hos oss.

Ung tjej med musikhörlurar runt halsen.

På påsk- och sportlov visar vi gratis barnbio genom ett samarbete mellan Vansbro Bio, Barnens Dag Föreningen och Vansbro bibliotek. Då brukar vi visa en småbarnsfilm och en film för lite större barn.

Vansbro bibliotek i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och Vansbro Teaterförening arrangerar varje år flera barnteaterföreställningar. Hit är förskolor och de lägre klasserna i grundskolan välkomna. Vanligtvis är det en föreställning i varje kommundel per termin och vi brukar vara i gymnastiksalarna.

Är du ung och intresserad av kultur? Du/ni kan söka bidrag från oss för att arrangera kulturevenemang.

Våra politikerna delar varje år ut pengar till kulturarrangemang av ungdomar för ungdomar. Du som är mellan 13 och 23 år och bor i Vansbro kommun kan söka pengar till arrangemang som konserter, disco, teater, Lan, poesikvällar med mera.

Aktiviteten ska ske i Vansbro kommun, vara öppen för alla, hållas inom ramen för kommunens regler och vända sig till ungdomar.

Senast uppdaterad: 5 januari 2021