Pedagogisk omsorg/dagbarnvårdare

Pedagogisk omsorg, även kallad dagbarnvårdare, är ett alternativ för dig som vill att ditt barn ska vara i en mindre barngrupp i hemmiljö.

Närbild på en hand målad med vattenfärg.

Stängt för planering

Fredagen den 23 augusti och måndagen den 26 augusti är vår pedagogiska omsorg stängd för verksamhetsplanering. Vi har stängt för planering tre till fem dagar per år för att personalen ska kunna utbilda sig eller planera verksamheten. Om du inte har möjlighet att ta hand om ditt barn under dessa dagar är det upp till oss att ordna din barnomsorg.

Du kan ansöka om plats för ditt barn när det är mellan ett och sex år.

Den pedagogiska omsorgen bedrivs hemma hos någon av våra barnskötare. Barnet får delta i naturliga vardagsaktiviteter med en vuxen som möter barnens enskilda behov och ger dem möjlighet att stärka sin trygghet, självkänsla och förmåga att ta ansvar.

Leken har stor betydelse för barnens utveckling och lärande. Därför planerar vi dagen med utgångspunkt från barnens intressen, fantasier och val av aktiviteter.

I Vansbro har vi ett sex barnskötare som bedriver pedagogisk omsorg i sin egen bostad. En i Äppelbo, tre i Vansbro och två i Dala-Järna.

Ansök om pedagogisk omsorglänk till annan webbplats

Senast uppdaterad: 16 maj 2019